Hydrolyzované proteíny

Pojem hydrolýza sa vyskytuje najmä v spojitosti so srvátkovým proteínom, ktorý je spravidla označovaný ako Hydro. Hydrolýza bielkovín je, de facto, proces ich spracovania, inými slovami, predtrávenia či predštiepenia. Hydrolytické štiepenie sa vykonáva najmä kvôli lepšej stráviteľnosti a rýchlejšiemu využitiu. Vzniká tak zmes väčších či menších reťazcov aminokyselín, spoločne s malým podielom voľných aminokyselín. Takto štiepená bielkovina, vo forme peptidov, prejde naším tráviacim traktom rýchlejšie a časť dokonca bez prítomnosti enzýmov. Úplne laicky by sme mohli povedať, že hydrolýza bielkovín pomáha nášmu telu preskočiť jeden krok, a tým uľahčiť vstrebanie bielkovín, čo vedie k rýchlejšiemu transportu do krvi a svalov. Asi netreba zdôrazňovať, ako sa táto úžasná vlastnosť Hydra vyžaduje po náročnej fyzickej aktivite. Vďaka rýchlosti vstrebávania sa dôležité živiny dostávajú do unavených svalov práve vo chvíli, keď sú najviac potrebné. Výrazne sa takto podporí regenerácia, nárast svalovej hmoty a sily. Navyše pri hydrolýze naviac dochádza k odstráneniu zložiek, ktoré môžu v prirodzenom stave pôsobiť alergicky, čo je typické pre ľudí s precitlivelosťou na mliečnu bielkovinu. Výsledný produkt je teda obvykle hypoalergénny.

Načítavanie

Pojem hydrolýza sa vyskytuje najmä v spojitosti so srvátkovým proteínom, ktorý je spravidla označovaný ako Hydro. Hydrolýza bielkovín je, de facto, proces ich spracovania, inými slovami, predtrávenia či predštiepenia. Hydrolytické štiepenie sa vykonáva najmä kvôli lepšej stráviteľnosti a rýchlejšiemu využitiu. Vzniká tak zmes väčších či menších reťazcov aminokyselín, spoločne s malým podielom voľných aminokyselín. Takto štiepená bielkovina, vo forme peptidov, prejde naším tráviacim traktom rýchlejšie a časť dokonca bez prítomnosti enzýmov. Úplne laicky by sme mohli povedať, že hydrolýza bielkovín pomáha nášmu telu preskočiť jeden krok, a tým uľahčiť vstrebanie bielkovín, čo vedie k rýchlejšiemu transportu do krvi a svalov. Asi netreba zdôrazňovať, ako sa táto úžasná vlastnosť Hydra vyžaduje po náročnej fyzickej aktivite. Vďaka rýchlosti vstrebávania sa dôležité živiny dostávajú do unavených svalov práve vo chvíli, keď sú najviac potrebné. Výrazne sa takto podporí regenerácia, nárast svalovej hmoty a sily. Navyše pri hydrolýze naviac dochádza k odstráneniu zložiek, ktoré môžu v prirodzenom stave pôsobiť alergicky, čo je typické pre ľudí s precitlivelosťou na mliečnu bielkovinu. Výsledný produkt je teda obvykle hypoalergénny.